Afvallen door quinoa

Een reden om quinoa te eten, is dat het je kan helpen om gewicht te verliezen. In de strijd om van de overtollige kilo’s af te komen, kan quinoa je wellicht helpen. Probeer het eens, verwerk het in je gerechten en kijk of je kunt afvallen door quinoa!

Quinoa en een gezonde leefstijl

Om af te vallen is het belangrijk dat je er een gezonde leefstijl op na houdt. Voldoende sporten en gezond eten zijn hierbij essentieel. Het is belangrijk dat je een gezonde manier van leven vindt, die je vol kunt houden. Lekker en gezond eten met daarnaast voldoende beweging. Veel mensen kiezen voor een dieet, maar na verloop van tijd wordt hiervan afgeweken. Het gevolg is dat de kilo’s er weer net zo hard aankomen en misschien nog wel extra.

Afvallen door quinoa

Quinoazaad wordt gezien als een superfood/powerfood. Dit heeft te maken met de goede voedingsstoffen die in quinoa zitten. Zo bevat het veel vezels, eiwitten, mineralen en vitamines. Deze laatste twee krijgen ‘afvallers’ vaak te weinig binnen, met mogelijk een tekort als gevolg. Doordat quinoa er vol mee zit, zal er niet gauw een tekort ontstaan. De aanwezigheid van grote hoeveelheden vezels en eiwitten afvallen door quinoaspelen ook een belangrijke rol. Eiwitten, ook wel proteïne genaamd, geven je namelijk snel een ‘vol’ en verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder behoefte om tussendoor iets te eten en je te vergrijpen aan ongezonde tussendoortjes. Zo raak je de overtollige kilo’s dus kwijt.

Kan quinoa elke dag eten?

Dit is mogelijk, maar niet aan te raden. Wanneer je het elke dag eet, bestaat de kans dat je er snel op bent uitgekeken. Een aantal keer in de week quinoa eten is voldoende, zo behoud je de afwisseling in je maaltijden. Het is bijvoorbeeld lekker in een pap (ontbijt), om aan groenten toe te voegen of om het te verwerken in een dessert. Zie recepten voor meer ideeën.

Leef gezond, eet quinoa!

Naast de mineralen, vitamines, vezels en eiwitten, is een voordeel van quinoa dat het in verhouding weinig calorieën bevat. Daar komt bij, dat je door de vezels en eiwitten die quinoa bevat, langdurig een verzadigd gevoel houdt. Zeer belangrijk in de strijd tegen de kilo’s! Mensen met coeliakie nemen quinoa op in hun dieetlijst omdat het glutenvrij is.

Lees meer over:
* Bereiding quinoa
* Quinoa soorten & vormen